domingo, 24 de marzo de 2013

El Jordi Guillem, un creatiu de la cuina.

la creació, l'originalitat, la terra i el mar del Jordi Guillem



Jordi Guillem
El Jordi, sempre estudiant, experimentant.
Nascut el 28/02/1977 a Calafell, però amb arrels Lleidatanes. Estudis primaris realitzats a Almatret (Lleida). S’inicia als 14 anys en el món de la cuina realitzant els estudis d’FPI a l’Escola d’Hoteleria de Lleida, i d’FPII a l’Escola d’Hoteleria de Cambrils. Finalitza  els estudis als 19 anys. Posteriorment comença a compaginar el negoci familiar dels seus pares a la pensió Lleida, on es dediquen a l’hoteleria en temporada d’estiu. Un cop  tancada la pensió durant la temporada d’hivern, es dedica a fer estades, treballar i descobrir altres cuines i ciutats com París, Londres, Suïssa, Itàlia,Chicago i en alguns restaurants altament reconeguts, com el Guggenheim de Bilbao;Moulin de la Galette (fr),Chez doubourg(fr), Ca l’Anna; Avi-Pau; Sa punta; Casa Irene, Mas Passamaner, Grace(EUA), Elizabeth(EUA)… i també ha treballat en Restaurants temàtics de cuina japonesa, hindú i mexicana.
El 2005 decideix obrir tot l’any i des d’aleshores col·labora també en un espai culinari radiofònic a RTV El Vendrell, imparteix cursos de cuina a Aplitec Formación per a professionals del sector, ha participat en el llibre de la cuina i la pastisseria de la garrofa i col·labora amb la Fundació Alicia.
Pensió Lleida. Restaurant Lo Mam
Petit Hotel de caire familiar obert a principis dels anys 70 al centre de Segur de Calafell amb constants renovacions de les nostres instal·lacions, amb habitacions confortables amb bany, TV, connexió wifi i calefacció. També disposa de terrassa, sala TV, aparcament privat i piscina a l’aire lliure. Tot això fa que tinguem clients que ens són fidels des de més de 30 anys.
Disposa de 2 Restaurants: un de cuina tradicional i Catalana, el Restaurant Tradició, on s’elaboren plats de temporada i de mercat. I el 2005 una nova aposta culinària ens porta a obrir un petit espai dins de l’Hotel: encetem Lo Mam, un Restaurant Gastronòmic de cuina actual, creativa, d’arrels tradicionals però posada al dia amb productes de qualitat i de la terra que ens envolta.

Aixó nomes es un tast, el Jordi té moltes coses que dir-nos encara i jo estic molt contenta de fer-ho, es un bon profesional, un bon alumne, pero sobre tot una gran persona a la que tinc el plaer de tenir a la llista d'amics ( no només al facebook.)
ell sap aprofitar-ho tot
ja es primavera a " LO MAM "
que bonic!

2 comentarios:

  1. La descripció que fas de Jordi és més que correcta Karme.
    Jordi també és una persona d'unes conviccions molt fermes que no només aplica a la cuina, una persona amb una capacitat sense límit i un lluitador nat del que és just.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bon dia Algesal: No tinc el gust de coneixe't, pero ja veig que tu si coneixes al Jordi, tota la parrafada no soc capaç de fer-la tan bé com esta aqui, hi han moltes dades i no soc periodista, peró es veritat que l'aprécio i les coses amb carinyo surten millor. Gracies.

      Eliminar