viernes, 22 de marzo de 2013

17 i 24 ANYS DE "LA PASSIÓ" de CUNIT i d'ALBINYANA




Ateneu Alba de Cunit
OS ESPERAMOS A TODOS EN LA XVII EDICIÓN DE "LA PASSIÓ" EL VIERNES SANTO, ESTE AÑO CON TONI MARTÍNEZ COMO JESÚS DE NAZARET!

Semana Santa. Las "Semanas Santas”, han cambiado mucho con los años, pero sigue todavía la tradición en muchos pueblos de representarla en estos días  por personas no profesiones la mayoría de veces del mismo pueblo.

La Asociación Alba de Cunit es una entidad muy implicada en mantener las tradiciones, que lleva 17 años, representandola por socios y amigos "la Passió".
No son profesionales como he dicho, pero lo hacen lo mejor que pueden y eso es lo que se valora, su esfuerzo año tras año.

Hay otras representaciones de "la Passió", que son quizás más conocidas y reconocidas por todos. Pero yo tengo un especial cariño a la de Cunit, ya que he asistido muchas veces, y que además están muchos de mis amigos en ello.

ESPERO QUE OS GUSTE
*******************************************************************************

Passió
Albinyana 24ª EDICIÓ DE LA PASSIÓ.


Albinyana celebra la 24ª edició de les Pàgines de Passió

Poc s’ho podien imaginar els impulsors de la primera edició de les Pàgines de Passió d’Albinyana que gairebé un quart de segle després l’obra seguiria ben viva i s’hauria fet amb un nom en l’entorn més immediat. Allò que va néixer com un mitjà per recaptar fons per les obres de l’església i la reparació de l’àngel del campanar, s’ha convertit ara “en una tradició de tot el poble que té la seva repercussió a fora”, tal com apunta Ricard Riembau, un dels impulsors.
Les Pàgines de Passió d’Albinyana representen les diferents escenes de la Passió, la Mort i la Resurrecció de Jesús, seguint l’evangeli de Mateu, Lluc, Marc i Joan. Els seus textos són la base de l’obra,tot i que Mossèn Jordi Figueras va fer-hi diverses aportacions complementàries, com ara la dels personatges que des del públic donen la rèplica. “Vaig pensar que aquestes persones podien representar les diferents reaccions que hi pot haver avui en dia davant el que va passar amb la Passió de Jesús”, comenta Figueras, actualment oficiant a Tarragona.
Una voluntat d’actualitzar el discurs de l’evangeli, “acostant-lo al segle XX i XXI, per mantenir-ne la vigència. Són les diferents respostes que podem trobar davant l’evangeli: hi ha el més negatiu, el que és positiu i el que intenta mantenir una distància o neutralitat”. Per Riembau, que ja fa set anys que encarna a Jesús, aquest és el fet diferencial de l’obra que es representa a Albinyana respecte a altres passions, “tota aquesta simbologia que empeny a reflexionar sobre aquells fets i a interaccionar els uns amb els altres”.
No és la única característica pròpia. La Passió d’Albinyana no compta amb actors professionals, està representada íntegrament per la gent del poble, i alguns fa molts anys que ho fan. De fet, l’actual alcalde del municipi, Joaquim Nin, té el rècord de longevitat, donant veu a la figura de Pilat des de la primera edició. Un cor amb els cants propis de la litúrgia posa la música entre escena i escena, mentre que els més petits fan un recorregut per l’altar abans de començar l’obra portant alguns elements indispensables de la Passió. En total, prop de 60 persones.
Camí del quart de segle
Després de 23 anys interpretant-se, l’obra “ha agafat estabilitat, maduresa, i la gent l’ha acabat assumint com una cosa inherent al poble”, afirma Mossèn Figueras de la que va ser, en part, la seva creació. Des de fa ja uns anys, la direcció corre a càrrec de Mercè Sardà, mentre que la direcció musical del cor és cosa de Josep Maria Guitart. Una obra que s’ha mantingut essencialment igual en aquests 24 - amb l’actual - anys, i que ja té la mirada posada en el quart de segle que celebrarà el 2014.
Pàgines de Passió
Dissabte 23 de març. 22h
Añadir leyenda

Diumenge 24 de març. 20h
Església de Sant Bartomeu. Albinyana
                                                                                     

Cunit 2013
 Cunit-2013


la passió- 2013 a Cunit

No hay comentarios:

Publicar un comentario